Начало За нас Реклама Контакти

Крем супа от кестени

Снимка за Крем супа от кестени
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Кестените са недооценен продукт. Плътният им, сладко-хлебен и леко дървесен вкус придава благородство на тази супа, а индийското орехче и марсалата изискано допълват ефекта.

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  1. 2 с. л. масло
  2. 600 г почистени сварени кестени
  3. 200 г целина, обелена и нарязана на кубчета
  4. 1,5 л пилешки или зеленчуков бульон
  5. 1 морков, нарязан на кубчета
  6. 100 мл марсала или вермут
  7. 100 г заквасена сметана
  8.  сол, пипер и индийско орехче на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тенджера се стопява половината от маслото и се добавят кестените, целината и морковът. Задушават се с 2 с. л. вода за 6-7 мин. Налива се горещият бульон. Оставят се да къкрят 15 - 20 мин., докато омекнат зеленчуците.

  2. 2.

    Добавят се виното и сол, пипер и индийско орехче на вкус. Оставя се да поври още 3-4 мин. и се пасира заедно с останалото масло.

  3. 3.

    Супата се сервира с лъжица заквасена сметана, цял сварен кестен или крутони, стрък магданоз и поръсена с розов пипер.


Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари