Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукова супа на пара с чеснови крутони

Снимка за Зеленчукова супа на пара с чеснови крутони
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Готвенето на пара е технология, при която максимално се запазват цветът, вкусът, формата и хранителните вещества на продуктите. За да се убедите лично в предимствата на този метод, изпробвайте вкусната и здравословна супа, която ви предлагаме.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 ч. ч. броколи, накъсани на розички
  • морков, нарязан на малки кубчета
  • ½ ч. ч. зелен замразен грах
  • 1 с. л. краве масло
  • картофа, нарязани на кубчета
  • ½ ч. ч. целина, нарязана на кубчета
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 л зеленчуков или пилешки бульон
  • ½ ч. ч. сметана
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  • за крутоните:
  • 2 филии пълнозърнест хляб, нарязани на малки кубчета
  • 2 с. л. краве масло
  • 1 ч. л. риган
  • 1 скилидка чесън, пресована

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Броколите, морковът и грахът се слагат върху решетка за пара да се сварят за 20 мин.

  2. 2.

    Маслото се сгорещява и в него се задушава лукът, докато омекне. Добавят се картофите и целината, разбъркват се 2-3 мин., заливат се с бульона и се варят, докато омекнат. Добавя се сметаната и се подправя със сол и пипер на вкус.

  3. 3.

    В сгорещеното масло се запържват кубчетата хляб заедно с ригана. Щом се зачервят, се разбъркват с чесъна и се отстраняват от котлона.

  4. 4.

    Супата се пасира и се сервира със зеленчуците на пара и чесновите крутони.

Вариации · Пасирайте всички зеленчуци заедно и запечете крутоните, вместо да ги пържите.

Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари