Супа от целина

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Супа от целина1 / 2
09/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • целина - 2 глави, големи + зелената част на едната
  • масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • прясно мляко - 1 и ½ ч.ч.
  • яйца - 2 жълтъка
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете целината. Грудките настържете на ренде, а зелената част нарежете. Запържете настърганата целина в маслото и добавете малко сол. Сложете я на слаб огън да се задушава.

Когато омекне, залейте с 5 ч.ч. вода и я оставете да уври.

Добавете зелените листа целина и оставете да се довари. Преди да свалите супата от котлона, добавете прясното мляко. Оставете супата от целина да се охлади и я застройте с разбитите яйца, оцет и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: