рецепта

Пилешки бульон

Пилешки бульон

Тaзи вкусна рецепта за пилешки бульон създава една чудесна, ароматна и здравословна основа за приготвянето на много различни ястия и супи.
5 5 1

Бульони

Подготовка: 10 мин.

Готвене: 50 мин.

Порции: 8-10

Българска

Рецептата "Пилешки бульон" беше добавена на

Добави коментар

Продукти

пилешки бутчета 1,5 - 2 кг
кромид лук 1 глава
сол 2 ч. л.
дафинови листа 2
олио 1 с. л.
вода 2 л

• Пилешките бутчета се нарязват на средни парчета.

• Лукът се почиства и се нарязва на дребно.

• В голяма тенджера (3-4 литра) се сгорещява 1 с. л. олио на среден огън.

• Прибавят се 1/2 от нарязаните пилешки бутчета.

• Запържват се от двете страни, след което се прехвърлят в купа.

• Повтаря се същата процедура и с другата половина от нарязаните пилешки бутчета.

• Останалата мазнина в тенджерата се изхвърля.

• Връщат се запържените парчета пиле, прибавя се лукът и се разбърква.

• Тенджерата се похлупва плътно с капак, а огънят се намалява на минимум.

• Пилешките бутчета се задушават за 20 минути (в това време те ще пуснат сок).

• Сипва се водата, посолява се и се прибавят дафиновите листа.

• Пилешкият бульон се довежда до кипване на силен огън.

• Похлупва се, а огънят се намалява (степен 1) и се вари 20 минути.

• Пилешкият бульон се прецежда и се охлажда.

• Може също така да бъде оставен през нощта в хладилника, а на сутринта да се махне образувалата се мазнина, която се е втвърдила на повърхността.

• Бутчетата се обезкостяват, месото се използва като добавка към супи, сандвичи, салати и т.н.


Бележки

** Тaзи вкусна рецепта за пилешки бульон създава една чудесна, ароматна и здравословна основа за приготвянето на много различни ястия и супи.