Начало За нас Реклама Контакти

Зареждаща супа с кълнове

Снимка за Зареждаща супа с кълнове
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази вариация на тема зеленчукова супа ви дава възможността да черпите с пълни лъжици от виталната енергия на кълновете и пресните зеленчуци. Чудесният чеснов сос с босилек и магданоз само ще засили усещането за здравословен живот.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 1 ч. л. пресен настърган джинджифил
  • картофа
  • моркова
  • тиквичка
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 ч. ч. зеле, нарязано на ивици
  • 2 ч. ч. кълнове от леща, слънчоглед или соя
  • 2 ч. л. доматено пюре
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус
  • за гарниране:
  • 4 с. л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 1 с. л. босилек
  • 2 с. л. лучени кълнове

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите, морковите и тиквичката се нарязват на малки кубчета. Слагат се да заврат заедно с лука и джинджифила в 2 л подсолена вода. След като зеленчуците поврат 10 мин., се добавят зелето и соевите кълнове. Точно след 3 мин. се слага доматеното пюре, разбърква се и като поври 3-4 мин., супата се отстранява от огъня.

  2. 2.

    Зехтинът, чесънът, босилекът и магданозът се счукват или се пасират заедно. Готовата супа се подправя с чесновия сос и се поднася поръсена с лучените кълнове.

Вариации - Направете супата люта, като добавите 1 нарязана на ситно чушка.

Юни 2009
Още подобни рецепти
Коментари